Nu dați banii pe prostii, faceți cătină la copii

Într-un an s-a îmbolnăvit copilul mijlociu în fiecare lună. N-avea decât vreo 4 ani și trecutul lui de copil născut prematur nu mă ajuta deloc. Amigdalită, febră 39, tot tacâmul, io făcusem cu nervii. Lună de lună, ziceai că e programat. Mă feream de antibiotic ca de altceva și nici cu celelalte siropuri și pastile nu eram prietenă, așa că tot căutam variante naturiste să-i cresc nițel imunitatea. Până într-o dimineață când mi-a povestit o colegă despre cum le dă ea copiilor cătină cu miere și le priește de minune. (Asta a sunat ca la teleshopping ..) Mă rog, nu vă vând nimic 🙂

Am sărit varianta cu boabele de cătină puse în miere, nu le-ar fi mâncat ai mei nici de frică.

catina1

catina2

catina3

Așa că am spălat cătina în mai multe ape, am băgat-o la blender și am amestecat-o, în părți egale, cu miere. Și le-am dat de atunci două – trei lingurițe în fiecare dimineață înainte să plece la școală. Au trecut câțiva ani de atunci, n-am găsit o alternativă mai bună pentru a suplimenta aportul de vitamina C pe perioada iernii, așa că vă împărtășesc, mocca, rețeta în poze.

Presupune o plimbare prin piață în septembrie-octombrie ca să vă faceți stoc de cătină la congelator, să vă ajungă toată iarna – eu așa fac – și scăpați de copii mucioși și cu febră. Totuși, nu e vreo magie la mijloc, nu așteptați rezultate pe loc, s-ar putea ca în prima iarnă să mai răcească.

Și, firește, rețeta e pentru copii mai mari de 1 an. Pentru bebeluși nu se recomandă mierea, fiind asociată cu botulismul infantil – o intoxicație alimentară periculoasă – provocată de bacteria Clostridium botulinum, care se găsește uneori în miere, așa că e mai bine s-o evitați în primele luni de viață ale copilului.

Spor la imunitate! :))

foto arhiva personala

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *