Să nu mergi la referendum

Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert.

Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.

Să nu furi!

Ne explică credincioșii auto-proclamați că referendumul din 6-7 octombrie e despre familia lăsată de Dumnezeu. Ne explică același lucru o coaliție pentru Familie. La fel fac diverși farisei îmbrăcați în sutane, care și-au abandonat demult legământul de a-L sluji pe Hristos.

Nu reiau argumentele valide sau mincinoase vânturate de ambele tabere – pro și contra referendum – și rămân la cel al legăturii cu Dumnezeu, care pentru mine e cel mai important, pentru că săvârșește cea mai mare impunitate.

Căci au fost mereu oameni care s-au substituit lui Dumnezeu, făcând ei judecata semenilor înaintea Lui. Ce aroganță poate fi mai mare decât asta?

Oameni care judecă oameni, care cântăresc cu micimea lor păcatul altuia și nu pe al lor, care-și pun vanitatea în rândul virtuților și care, dacă ar veni Hristos a doua oară, l-ar răstigni din nou pe cruce, căci ei sunt singurii care au înțeles cuvintele Scripturilor, deținătorii dreptății și mai presus de toți.

Oameni, nu arhangheli, care vor să decidă ei ce păcat e iertat sau nu de Dumnezeu și cu ce măsură.

Care azi țintesc homosexualii. Mâine vor ținti femeia. Care avortează, care preacurvește, care lucrează în loc să stea acasă și să crească copii.

Oamenii cu ochi albaștri sau verzi.

Progresiștii.

Oamenii de altă culoare.

Evreii.

Încrezuți care și-au uitat locul în lume și care încalcă cu sârg poruncile creștine.

”Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert.” Să nu organizezi referendum pentru modificarea Constituției folosind numele lui Dumnezeu, căci nu e Dumnezeu unde îl vrei tu, ci acolo unde trebuie să fie.

”Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.” Să nu spui că vin homosexualii să fure copii, căci n-a făcut niciunul asta.

”Să nu furi.” Voturi la referendum. Pentru că ai mai făcut-o și te paște închisoarea. Și pentru că ce e clădit pe înșelătorie nu va dura.

N-am o relație strânsă cu biserica, nu țin post și îmi repugnă mai toate obiceiurile noastre. Urăsc nunțile tradiționale, iar înmormântările noastre sunt de o barbarie cruntă. Am fost la un pas să pocnesc groparul la moartea bunici mele, dar și un popă beat mort când eu botezam un copil, iar el l-a aruncat în sus și l-a prins de cap să-l scufunde în cristelniță.

Dar am relația mea personală cu Dumnezeu, despre care cred sincer că mă ține de mână de fiecare dată când am nevoie. Știe El.

Așa că n-o să îndrăznesc niciodată să judec înaintea Lui sau să pretind că aș avea adevărul celui de lângă mine. Pentru că am râs de multe ori când de fapt plângeam și pentru că nimeni n-a știut cum mi-e înăuntru. Și pentru că atunci când am avut trufia să judec am aflat apoi povești necruțătoare, de m-am întrebat cum de oamenii ăia mai sunt întregi și le-am trecut apoi cu vederea multe.

Pentru că eu așa cred că trebuie să fie.

Dacă spui că tu crezi în Hristos, lasă-i Lui judecata. Nu-L răstigni a doua oară! Nu vota la referendum!

Evanghelia după Matei 36-39: ”Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege? El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Foto: arhiva personală

6 thoughts on “Să nu mergi la referendum

 1. Exceptională abordare! Si foarte corectă!
  Mă întreb: ce se dorește, în realitate, cu acest referendum? Oare, în Romania, la această oră, se pot încheia căsătorii între persoane de același sex? NU! Nu permite Constituția.
  De fapt, ce se dorește, în realitate, a fi schimbat în Constituție, „în forma în care a fost adoptată în Parlament”???? Acel Parlament în care încrederea mea este 0 (zero)!!!

 2. Pentru fiecare dintre noi optica este diferită, nu am judecat pe nimeni, nu am nimic cu nimeni, de orice gen, sex samd….dar îmi pare un plus de oribilitate, pe langă ce avem acum pe străzi, sa mai vedem în biserici bărbați care se țin de mâna sau care dau în judecată preotul pentru ca nu i-a casatorit in fata Domnului. In Sfanta Biblie se vorbeste despre barbatul si femeia sa……nu despre altele, cat despre aproapele meu….il iubesc fie de orice gen, dar sa-mi lase copiii in pace, sa nu vina cu fel si fel de aberatii ca poti fi de orice “gen”…..
  Cu parere de rău, acum 50 de ani erau tratați acești indivizi. Nu am nimic cu acești indivizi, societatea a evoluat, au facut pasi marunți si siguri, dar când vii în casa mea cu forta trebuie sa te intreb de “sănătate”.
  Asta simt, că vin peste noi cu fel si fel de aberații, nu-i vedeti cum se imbracă, cum se poartă……
  Hai că mă opresc…..toată stima!

 3. Un comentariu de 2 lei …
  Cine suntem noi sa judecam.alti oameni?
  Ok
  Hai sa lasam.criminalii si hotii si violatoriiin libertate pt ca cine suntem noi sa.i judecam ? S.i judece Dumnezeu cand va veni din noi peste 100.000 de ani
  Hai sa nu ne mai judecam … totul la liber si sa asteptam.judecata de apoi ..

 4. Sodoma și Gomora și Hristos care împlinește legea, nu o schimba, va spune ceva? Nu condamn pe nimeni, dar unde scrie negru pe alb nu ma pot declara atât de tâmp, dacă tot sunt făcut după chipul și asemănarea Lui, încât sa ma fac ca nu pricep. Și cum sa ma implic in viața cetății îndemnându-i pe ceilalți sa nu se implice – in stabilirea regulilor, nu in osandirea cuiva anume? Sigur, după logica expusă, judecătorul care îl trimite pe cel care fura fie și voturi, violează sau omoară e demn de tot disprețul ca judeca înaintea lui Hristos, nu? Sa ne ferească Dumnezeu de așa sminteala!

 5. Multumesc. Ma bucur ca există cel puțin un om treaz in tara asta. Ți-aș recomanda sa studiezi cum se predă religia in scoli in Norvegia. Deasemenea cum se pedepsește îndoctrinarea religioasă acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *