Nu dați banii pe prostii, faceți cătină la copii

Într-un an s-a îmbolnăvit copilul mijlociu în fiecare lună. N-avea decât vreo 4 ani și trecutul lui de copil născut prematur nu mă ajuta deloc. Amigdalită, febră 39, tot tacâmul, io făcusem cu nervii. Lună de lună, ziceai că e programat. Mă feream de antibiotic ca de altceva și nici cu celelalte siropuri și pastile nu eram prietenă, așa că tot căutam variante naturiste să-i cresc nițel imunitatea. Până într-o dimineață când mi-a povestit o colegă despre cum le dă ea copiilor cătină cu miere și le priește de minune. (Asta a sunat ca la teleshopping ..) Mă rog, nu vă vând nimic 🙂

Am sărit varianta cu boabele de cătină puse în miere, nu le-ar fi mâncat ai mei nici de frică.

catina1

catina2

catina3

Așa că am spălat cătina în mai multe ape, am băgat-o la blender și am amestecat-o, în părți egale, cu miere. Și le-am dat de atunci două – trei lingurițe în fiecare dimineață înainte să plece la școală. Au trecut câțiva ani de atunci, n-am găsit o alternativă mai bună pentru a suplimenta aportul de vitamina C pe perioada iernii, așa că vă împărtășesc, mocca, rețeta în poze.

Presupune o plimbare prin piață în septembrie-octombrie ca să vă faceți stoc de cătină la congelator, să vă ajungă toată iarna – eu așa fac – și scăpați de copii mucioși și cu febră. Totuși, nu e vreo magie la mijloc, nu așteptați rezultate pe loc, s-ar putea ca în prima iarnă să mai răcească.

Și, firește, rețeta e pentru copii mai mari de 1 an. Pentru bebeluși nu se recomandă mierea, fiind asociată cu botulismul infantil – o intoxicație alimentară periculoasă – provocată de bacteria Clostridium botulinum, care se găsește uneori în miere, așa că e mai bine s-o evitați în primele luni de viață ale copilului.

Spor la imunitate! :))

foto arhiva personala

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *