2 miliarde de euro ai de dat. Cadou de la PSD! Să votezi bine!

Deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au decis să mărească salariile pentru angajații CNAS, chiar de luna viitoare cu 25%, iar lefurile personalului din învățământ și ale angajaților din asistență socială cu 15%. Impactul bugetar? Mofturi, domnule! Țara se descurcă, nu așa zicea fostul șef al PSD? Țara e așa, ceva abstract, de buget ce să mai vorbim? D-aia e de stat, să luăm din el când ne convine mai bine, în special înainte de alegeri.

Ministrul Muncii, Dragoș Pislaru: ”Ieri am avut șase ore sumbre, în care în Parlament în comisiile reunite de buget-finanțe și muncă, s-a mimat o dezbatere pe o serie de amendamente aduse la OUG20/2016 privind salarizarea în sectorul public.(..)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, : ”Mecanismul este simplu: i-ați văzut mai tăcuți în ultimele săptămâni … a fost pentru că își negociau locurile pe listele propriilor partide. Acum au trecut la ce știu de asemenea bine: la salarii și sporuri înainte de alegeri pentru cumpărarea votului oamenilor. Nimic altceva decât gălețile care se dădeau nu cu mult timp în urmă.”, a declarat pentru republica.ro

Apoi, premierul, Dacian Cioloș, a vorbit la Adevărul LIVE despre un impact bugetar de 9 miliarde de lei, adică undeva la 2 miliarde de euro.

PSD și-a ales un slogan de campanie excepțional: Îndrăznește să crezi că poți să arunci în aer bugetul României și o să reușești. Cine să te oprească? PNL iese jignit din sală, ca domnișoara fluierată pe stradă, lăsând acolo un ministru, uluit de dimensiunea iresponsabilității parlamentare, să ducă singur lupta pentru banii noștri. Declarativ, PNL susține guvernul tehnocrat. Dar numai din vorbe. Poate le spune cineva totuși că ne-am plictisit teribil de opoziția asta ce se remarcă prin absență. Singurul care a rămas să se lupte cu ideile social-demoraților a fost Ministrul Muncii.

Conform proverbului, șeful PSD și-a zâmbit pe sub mustață după ziua de ieri și n-a putut să tacă:

Liviu Dragnea: ”Klaus Iohannis s-a lăudat într-un discurs de astăzi dimineaţă cu creşterea economică făcută posibilă de guvernarea PSD. Cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeana, ne spune. Şi atunci, domnule Preşedinte, de ce vă opuneţi, împreună cu guvernul tehnocrat, creşterii salariilor din educaţie şi sănătate cu 15%? Vreau să vă garantez ceva: vom susţine creşterea salariilor în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare, pentru că aşa aducem creşterea economică în buzunarul românilor.”

Două probleme am cu postarea președintelui PSD :

  1. Creșterea salariilor nu înseamnă creștere economică. Știu că sună la fel, dar e ca la reflecții și reflexii, te păcălești ușor.
  2. Dragnea nu știe legislație. Conform legii responsabilității fiscal-bugetar nr. 69/2010, republicata la 14 mai 2015, art. 17, alin 1 ” nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului, in conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, care conduc la cresterea cheltuielilor de personal sau a pensiilor in sectorul bugetar.”

Pentru PSD oricum problema e simplă : dacă trece pomana asta de Parlament și ei formează guvernul în decembrie au mereu la îndemână soluția tehnocrată. Căci până atunci guvernul Cioloș va construi bugetul pe 2017. Și cine oare ar putea oare să fie vinovații de serviciu dacă nu se vor găsi bani pentru toate creșterile promise acum din pix ? Abia aici se vede mizeria acestui partid..

sursa foto

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *