IMG_0989

Să nu mergi la referendum

Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert.

Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.

Să nu furi!

Ne explică credincioșii auto-proclamați că referendumul din 6-7 octombrie e despre familia lăsată de Dumnezeu. Ne explică același lucru o coaliție pentru Familie. La fel fac diverși farisei îmbrăcați în sutane, care și-au abandonat demult legământul de a-L sluji pe Hristos.

Nu reiau argumentele valide sau mincinoase vânturate de ambele tabere – pro și contra referendum – și rămân la cel al legăturii cu Dumnezeu, care pentru mine e cel mai important, pentru că săvârșește cea mai mare impunitate.

Căci au fost mereu oameni care s-au substituit lui Dumnezeu, făcând ei judecata semenilor înaintea Lui. Ce aroganță poate fi mai mare decât asta?

Oameni care judecă oameni, care cântăresc cu micimea lor păcatul altuia și nu pe al lor, care-și pun vanitatea în rândul virtuților și care, dacă ar veni Hristos a doua oară, l-ar răstigni din nou pe cruce, căci ei sunt singurii care au înțeles cuvintele Scripturilor, deținătorii dreptății și mai presus de toți.

Oameni, nu arhangheli, care vor să decidă ei ce păcat e iertat sau nu de Dumnezeu și cu ce măsură.

Care azi țintesc homosexualii. Mâine vor ținti femeia. Care avortează, care preacurvește, care lucrează în loc să stea acasă și să crească copii.

Oamenii cu ochi albaștri sau verzi.

Progresiștii.

Oamenii de altă culoare.

Evreii.

Încrezuți care și-au uitat locul în lume și care încalcă cu sârg poruncile creștine.

”Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert.” Să nu organizezi referendum pentru modificarea Constituției folosind numele lui Dumnezeu, căci nu e Dumnezeu unde îl vrei tu, ci acolo unde trebuie să fie.

”Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.” Să nu spui că vin homosexualii să fure copii, căci n-a făcut niciunul asta.

”Să nu furi.” Voturi la referendum. Pentru că ai mai făcut-o și te paște închisoarea. Și pentru că ce e clădit pe înșelătorie nu va dura.

N-am o relație strânsă cu biserica, nu țin post și îmi repugnă mai toate obiceiurile noastre. Urăsc nunțile tradiționale, iar înmormântările noastre sunt de o barbarie cruntă. Am fost la un pas să pocnesc groparul la moartea bunici mele, dar și un popă beat mort când eu botezam un copil, iar el l-a aruncat în sus și l-a prins de cap să-l scufunde în cristelniță.

Dar am relația mea personală cu Dumnezeu, despre care cred sincer că mă ține de mână de fiecare dată când am nevoie. Știe El.

Așa că n-o să îndrăznesc niciodată să judec înaintea Lui sau să pretind că aș avea adevărul celui de lângă mine. Pentru că am râs de multe ori când de fapt plângeam și pentru că nimeni n-a știut cum mi-e înăuntru. Și pentru că atunci când am avut trufia să judec am aflat apoi povești necruțătoare, de m-am întrebat cum de oamenii ăia mai sunt întregi și le-am trecut apoi cu vederea multe.

Pentru că eu așa cred că trebuie să fie.

Dacă spui că tu crezi în Hristos, lasă-i Lui judecata. Nu-L răstigni a doua oară! Nu vota la referendum!

Evanghelia după Matei 36-39: ”Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege? El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *