Innsbruck: frumos ca o carte poştală şi tot numai un zâmbet

O mână de oameni – toţi numai zâmbete – la graniţa cu Italia, au învăţat să împartă bucuriile cu turiştii, fie vară, fie în toiul iernii, când toată lumea îi caută pentru pârtiile pline de zăpadă. Bine aţi venit la Innsbrusck!

orig-jpginnsbruck

Nu sunt mai mult de 200.000  de oameni în orăşelul curat ca lacrima. Dar e suficient.  Aşa puţini cum sunt, au reuşit – de două ori – să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă, în 1964 şi 1976. Cu încă şi mai mulţi ani în urmă Innsbruck era chiar curtea împăratului Maximilian I, anume pe la 1490.

orig-jpginnsbruck3

N-a scăpat uşor din Cel De-al Doilea Război Mondial. Cum Austria a fost anexată în 1938 de Germania hitleristă, aviaţia anglo-americană l-a bombardat fără milă între 1943 şi 1945, iar micul orăşel a avut mult de suferit.

Acum nu mai tine minte toate astea, parcă îşi aşteaptă oaspeţii zâmbind. Are străduţe liniştite şi cochete, flori la toate ferestrele, terase pe trotuare şi alei, restaurante minunate şi şi-a amenajat în apropiere o minunăţie de lac, să-i ţină loc de ştrand când e prea cald afară. Îl găsiţi pe natterersee.com

orig-jpginnsbruck6

orig-jpginnsbruck5

Iar seara, când vă căutaţi un loc frumos, unde să găsiţi şi un pahar de vin şi o mâncare gustoasă, încercaţi la  Flo Jo’s – Seilergasse 12 – îl vedeţi în poze. Şi mai vorbim…

sursa foto: arhiva personală

Articol publicat pe blogul din ”Adevărul”, iulie 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *